RECIPE/PENNE VODKA

I våras när min bror fyllde 30 år (och hans överraskningsresa blev inställd haha) så åkte vi över till Köpenhamn för att fira honom litegrann. Då åt vi lunch på en restaurang som ligger högst upp i Magasin-byggnaden på Ströget, och jag åt en "Penne vodka" för första gången någonsin. Det är - med handen på hjärtat - en av dom absolut godaste rätterna jag någonsin ätit. Jag har nog aldrig njutit av varje tugga så mycket som jag gjorde då haha.

Jag såg för flera månader sedan att Philippe Cohen la upp ett recept på just denna maträtt på sin Youtube-kanal (jag tar därför iiiiingen som helst ära för detta recept haha) och i helgen bestämde jag mig för att prova det. Och det var verkligen SÅ gott! Jag kommer nog prova att ha i lite med vodka nästa gång då jag tyckte att det smakade mer på restaurangen i Köpenhamn, men annars var detta 10/10.

_________________________________________________

PENNE VODKA

4 portioner

INGREDIENSER

500 g rigatoni pasta
300 g bacon
2 burkar hela tomater
2-3 vitlöksklyftor
15 cl vodka
2 dl vispgrädde
Chiliflakes
Olivolja
Salt
Parmesanost
Persilja

SÅHÄR GÖR DU
1. Skär baconen i tärningar eller strimlor. Jag köpte färdig-tärnade för att spara lite tid haha. Stek detta på medelvärme i lite olivolja i en stekpanna tills dom fått lite färg.
2. Skär vitlöken i små bitar och stek tillsammans med baconen, tills allt fått fin färg.
3. Tillsätt vodkan i stekpannan. Har du en gasspis så måste du stänga av gasen medan du häller i vodkan! Annars kan det ske en olycka. Låt detta sedan reduceras tillsammans.
4. Häll upp tomaterna i en bunke och mosa dom med dina händer. Tillsätt sedan tomaterna i stekpannan tillsammans med baconen, vitlöken och vodkan. Låt detta koka & reduceras. Philippe berättar i videon hur man ska veta när en tomatsås är "färdig" - man drar själva stekspaden längst med stekpannan så att såsen "flyttar sig" och hamnar på två sidor. Här ska såsen inte flyta tillbaka direkt, utan mellanrummet ska vara kvar. Haha hoppas ni förstår - svårt att förklara i ord ;)
5. Tillsätt vispgrädden och chiliflakes i stekpannan & låt koka under ca. 15-20 minuter. Här körde jag samma teknik som ovan, för att veta när såsen var färdig.
6. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, och salta vattnet rejält. Det ska nästan smaka som saltvattnet i havet.
7. Blanda ihop såsen med pastan i en kastrull, och servera med parmesanost och persilja. Mhmmm!

Puss & kram

#bestofnouw #nouwoutfit

  • Postad i: Recept

Gillar

Kommentarer

shazi
shazi,

åh så vacker!

nouw.com/shazi
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,

åh vad gott kan jag tänka mig! <3

nouw.com/sarahlinnsliv