RECIPE/PASTA ALFREDO WITH FRIED CHICKEN

Vi alla vet nog vid det här laget vem Philippe Cohen är - om inte så lagar han sinnessjukt goda maträtter och delar recepten på sin Youtube-kanal. Häromdagen valde jag att testa hans Pasta alfredo med friterad/panerad kyckling, och den var verkligen h e l t magiskt. En ny favorit, helt klart!

Tar alltså absolut ingen cred för detta recept haha, men delar med mig för att jag vet att ni uppskattar när jag gör det! Älskar även själv att göra dessa inläggen samt att läsa om recept hos andra bloggar. Och förresten - jag ändrade lite i receptet och tog bl.a. bort vitlöken & bytte ut ströbrödet mot cornflakes.

_________________________________________________

PASTA ALFREDO MED FRITERAD/PANERAD KYCKLING

2 portioner

INGREDIENSER

2 st kycklingfiléer
3-4 dl cornflakes
2 ägg
Vetemjöl
Salt & peppar
500 g spagetti
80 g smör
3-4 dl fint riven parmesan-ost
Citron

SÅHÄR GÖR DU

1. Skär kycklingfiléerna i mitten så att ni får två stora tunna skivor. Lägg ner vardera kycklingbit i en plastpåse och banka ut med hjälp av en klubba eller ett stekjärn, så att dom blir lite tunnare.
2. Mixa cornflakesen i en matberedare, och panera sedan kycklingfiléerna i mjöl, ägg och krossade cornflakes. Kör dubbel-panering som Philippe om ni önskar - detta hoppade jag.
3. Häll i rikligt med olja i en stekpanna och sätt på ganska hög värme. Tips för att se så att oljan är tillräckligt varm - stick ner en sushi-pinne, bildas det bubblor kring pinnen så är oljan redo för att bli panerad i. I med kycklingfiléerna och låt dom friteras ca. 1,5-2 minuter per sida.
4. Lägg av kycklingfiléerna på ett galler så att oljan kan droppas av & dom håller sig krispiga.
5. Nu till pastan - häll upp vatten i en kastrull och häll i rikligt med salt. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen. Jag körde mina i ca. 8 minuter.
6. Smält smöret på medelvärme i en stekpanna. Smöret ska inte brännas vid, utan endast smälta. I med ca. 2 dl pastavatten och låt det reduceras så att det blir en någorlunda tjockare sås.
7. När pastan kokats färdigt, slänger du i det i stekpannan tillsammans med vattnet och smöret. Låt det koka ihop litegrann tills det blir bra blandat & den konsistensen som du önskar.
8. Av med stekpannan från värmen, och i med parmesanen i pastan. Rör om och tillsätt mer pastavatten om du önskar. Såsen blir inte jättefast i stekpannan utan den stelnar till när den hamnar på tallriken.
9. Nu till upplägg - skär kycklingen i smala tunna bitar, upp med pastan på tallriken, peppra pastan med svartpeppar, lägg kycklingen bredvid och ringla lite citronsaft över.
10. Done! Ni kommer att älska detta, det är jag till 100% säker på. Smaklig måltid!

Puss & kram

#bestofnouw #nouwoutfit

  • Postad i: Recept

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Åh vad gott det såg ut, får man äta detta nu innan 09:00 till frukost haha ✨
nouw.com/artibus
Felicia,

Wow, vilken lyxmiddag!!

feliciahblogg.webblogg.se