Till alla er som älskar vegetariskt, pasta och svamp! Detta är receptet för er! Olivia och Martin bjöd mig på detta i höstas när jag var hemma hos dom en kväll, och jag kan ju bara säga att mina smaklökar dansade av glädje. Det var så otroligt gott! Inser dock nu i efterhand när jag tittar på bilderna att jag glömde parmesanosten... Det är ju det viktigaste haha! Puss
_________________________________________________
CREAMY PASTA WITH MUSHROOMS AND PARMESAN
2 personer
INGREDIENSER
200 g pasta
200 g champinjoner
2 dl grädde
2 st vitlöksklyftor
1 schalottenlök
Salt & peppar
Olivolja
Parmesanost
SÅHÄR GÖR DU
1. Tvätta av och skär champinjonerna i klyftor, dvs. varje svamp i fyra bitar.
2. Stek champinjon-klyftorna i en het panna med lite olja tills dom får fin färg. Salta med ca. 0,5 tsk salt.
3. Hacka vitlök och schalottenlök i mindre bitar, och tillsätt i stekpannan tillsammans med en stor klick smör. Sänk värmen. Blanda runt och låt röran fräsa i ca. 1 minut.
4. Häll på grädden och koka tills den blir simmig. Smaka av med salt & peppar.
5. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och lägg ner pastan i såsen. Rör om, så att all pasta täcks av sås.
6. Servera med valfri mängd riven parmesan på toppen (dvs. mycket ;).