HÅLL KOLL PÅ DIN EKONOMI

Brukar någon av er använda sig av Swish? Tycker ni också att det är en grym uppfinning? Den appen använder jag mig av väldigt ofta. Det är väldigt smidigt när t.ex. mamma ber mig springa snabbt på stan och köpa något som hon har lagt undan, eller om jag och Cassandra äter på restaurang så betalar en av oss hela beloppet och den andra swishar sin andel. Hur enkelt och smidigt som helst!

Häromdagen trillade jag över två nya tjänster vid namn Billhop och Kivra. Det är två företag där man enkelt och smidigt betalar sina räkningar över nätet! Visste ni att det skickas ut ca. 1 miljard kuvert med räkningar i Sverige varje år? Det blir väldigt skadligt för miljön och det är just vad dessa två företagen försöker att arbeta emot, och vill att det ska ske digitalt istället. Via Kivra får du det digitalt istället för i brevlådan.

Genom Billhop.com betalar du dina räkningar och fakturor, enkelt och smidigt. Billhop är någonting nytt för mig men jag ser en hel del fördelar med tjänsten, trots att dom drar en procentsats av summan som en kostnad. Fördelen är att alla utgifter samlas på ett och samma ställe när man betalar med sitt kreditkort. Det underlättar vardagen att samla alla utgifter på ett ställe så att man får lite bättre koll på sin ekonomi, vilket jag hade behövt haha. Varje månad får man sedan en faktura från sitt kreditkort och så ser man helt enkelt alla samtliga utgifter som man har, vilket är jättebra! Och så får man dessutom bonuspoäng på alla sina köp! Jättebra lösning, eller vad tycker ni?

Jag tycker att det är helt otroligt hur långt vi har kommit i utvecklingen kring pengar, ekonomi och teknik. Tycker inte ni det? Idag hanteras i princip allting över internet och via datorn eller appar, och alla betalningar sker via nätet eller kort. Förr eller senare så kommer kontanterna att försvinna, och då är det dessa stora företagen som man använder sig av.

Hur ser ni på detta? Med Swish, Billhop, Kivra och Bank ID? Tycker ni att det är någonting bra, eller tycker ni att det börjar gå för långt med att allting ska ske digitalt och över nätet?

Gillar

Kommentarer

Natalie Honkonen,
Har aldrig använt swish men jag har hört om det flera gånger och det verkar vara jättesmart!
nouw.com/nataliehonkonen
moa granström,
Swish & bank id använder jag nästan dagligen via min telefon, håller med dig det är supersmidigt 😃 skönt att höra att det faktiskt finns företag som arbetar med utgångspunkt där dom förebygger miljön. tummen upp 😊 kram
www.moamedalicia.blogg.se
moa granström
IP: 82.99.3.229