DRÖMYRKEN

I samarbete med Högskoleprovguiden

Det här med att veta vad man vill göra i livet - är det inte lite överdrivet & överskattat? Självklart är det inte fel att veta vad man vill i livet, men man klarar sig även gott och väl även fast man inte vet. Vissa (som t.ex. jag) ändrar sig hela tiden & funderar ut det på vägen, och det blir grymt bra ändå!

Jag trivs otroligt bra med mitt nuvarande jobbsituation men ibland drömmer jag mig bort & tänker på hur det hade varit att ha ett annat yrke, så idag tänkte jag helt enkelt prata om drömyrken och utbildning! Hoppas ni tycker det är ett intressant och roligt ämne att läsa om <3

Photos borrowed from Pinterest

Florist
Detta är nog inget yrke som jag hade velat jobba heltid med eller livet ut (det kan dock ändras haha), men det hade varit otroligt kul att få prova på! Jag älskar ju att vara kreativ och älskar dessutom allt som har med blommor och växter att göra, så att få arbeta som florist vore så kul. Jag jobbar ju som inredare i en möbelbutik idag och där har jag plockat ihop lite buketter med snittblommor i plast, och det är verkligen så mysigt! Det hade varit kul att lära sig mer om dom olika blommorna och vilka som gifter sig bra med vilka.

Homestylist
Ett av mina absoluta drömyrken är att få arbeta som homestylist. Både att få inreda lägenheter och hus inför mäklarbilder eller att få hjälpa till & inreda privata hem - det hade varit så fett!. Jag brinner ju för allt som har med inredning att göra och det hade varit så galet kul att få gå loco i andras lägenheter & hus! Eller att få inreda utställningar & ta bilder till tidningar som handlar om inredning, det vore också kul!

Projektledare för ett tv-program
Tänk att få jobba i redaktionen bakom Big Brother, Sveriges yngsta mästerkock eller Robinson. Det hade varit så jäkla kul! Tänk vad roligt att få "bestämma" vem som ska vara med, skapa content till sociala medier, planera pressbilder, klippa avsnitt osv. Eller att få vara programledare i Sveriges yngsta mästerkock och smaka mat?

Designer
Last but not least - en klädesdesigner. Jag hade nog inte velat ha ett eget varumärke eller vara gäst-designer hos någon, utan ha en stabil plats på ett företag där jag bestämmer designs, mönster, färger osv. inför framtida kollektioner. T.ex. hos NA-KD eller Nelly. Tänk att få åka på resor till Italien, besöka fabriker, fixa sampels, prova fram och tillbaka, testa olika mönster, färger, se slutresultat... det vore så fett!

__________________________________________________________

Summan av kardemumman - för att få ett bra jobb så behöver man en bra utbildning, och därför skriver jag detta roliga inlägg tillsammans med Högskoleprovsguiden. Har någon av er skrivit högskoleprovet tidigare? Det har ju då aldrig jag gjort haha, men jag har hört att det ska vara svårt och då kan jag varmt rekommendera att kika in Högskoleprovsguiden. Det finns både ett kostnadsfritt alternativt och en VIP-variant för dom som verkligen vill klara provet!

Om jag någon gång i framtiden skulle få för mig att ta tag i mina drömmar om att utbilda mig till designer, florist eller projektledare inom TV och film så tänker jag förbereda mig inför högskoleprovet med hjälp av Högskoleprovsguiden!

Puss & kram

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Alltså vill du så kan du allt vännen!! Jag tror verkligen att du kan lyckas med allt detta, och du som designer känner jag WOW direkt! Heja <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
Matildaberlin
Matildaberlin,
OMG! Alla hade ju passat dig perfekt! Oavsett vad kommer du bli min personliga i framtiden, hihi! Puss
nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229