RECIPE/HALLOUMI BURGER WITH SALSA ROMESCO AND SWEET POTATO FRIES

Om ni älskar ost och aldrig har smakat halloumi-burgare förut så måste ni verkligen ta och göra det. Jag åt min första bara för någon vecka sedan och är förälskad! Det är dessutom jätteenkelt att göra själv! En perfekt middag att göra till ikväll kanske? Puss

_________________________________________________

HALLOUMI-BURGARE MED SALSA ROMESCO OCH SÖTPOTATISPOMMES

2 portioner

INGREDIENSER

1 röd paprika
1 tomat
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
500 g sötpotatis
Mandelspån
2 halloumi-burgare
2 hamburgerbröd
Ruccola-sallad
Salt & peppar
Chili flakes
Olja

SÅHÄR GÖR DU

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skär paprikan, tomaten, hälften av rödlöken (resten skär du till tunna ringar att ha i hamburgaren) och vitlöksklyftorna i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsform och blanda med olja och 1 krm salt, och rosta i övre delen av ugnen i ca. 20 minuter. Detta ska sedan användas till salsan!
3. Skär potatisen i pommes-liknande stavar och skölj i kallt vatten. Lägg på en plåt och blanda med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter, eller tills pommesen fått fin färg.
4. Lägg över dom rostade grönsakerna i en mixer och tillsätt lite chili flakes och salt. Mixa allting till en sås med mixern.
5. Rosta en näve mandelspån i en torr stekpanna tills dom har fått lite färg.
6. Stek halloumi-burgarna på båda sidor i en stekpanna med lite olja i ca. 2-3 minuter på vardera sida. Fyll därefter bröden med lite salsa romesco, halloumi-burgare, rödlök, ruccola och toppa med lite mandelspån. Servera med sötpotatispommes och resten av salsan!

23 thoughts on “RECIPE/HALLOUMI BURGER WITH SALSA ROMESCO AND SWEET POTATO FRIES

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *