RECIPE/OVEN GRILLED CHICKEN WITH CAULIFLOWER PUREE

Jag har kommit in i en period där jag försöker äta nyttigare och som alltid annars så utesluter allt halv- och hel-fabrikat. För ett tag sedan köpte jag hem blomkål och provade på att göra blomkålspuré. Så otroligt enkelt, och faktiskt mycket godare och roligare än potatismos! Till det åt jag en kycklingfilé och toppade allting med pesto och solrosfrön. Puss

_________________________________________________

UGNSGRILLAD KYCKLING MED HEMMAGJORD BLOMKÅLSPURÉ

2 portioner

INGREDIENSER

500 g blomkål
Margarin
Salt och peppar
2 kycklingfiléer
2 msk pesto
1 dl solroskärnor

SÅHÄR GÖR DU

1. Lägg blomkålen i en kastrull och fyll den med vatten, så att alla buketter täcks. Koka upp på hög värme och låt det därefter koka i några minuter (2-3 minuter), innan du tar bort kastrullen från plattan och häller av vattnet.
2. Mixa blomkålen med en stavmixer och tillsätt margarin, salt och peppar efter behov. Smaka av. Det ska bli en slät puré!
3. Salta och peppra kycklingfiléerna och grädda i ugnen i ca. 20 minuter.
4. Servera kycklingen och blomkålspurén tillsammans med lite pesto och solroskärnor!

13 thoughts on “RECIPE/OVEN GRILLED CHICKEN WITH CAULIFLOWER PUREE

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *