RECIPE/ITALIAN MEAT BALLS IN TOMATO SAUCE

För några veckor sedan provade jag på att göra italienska köttbullar i tomatsås, och åh vad gott det blev! Väldigt enkelt att göra dessutom, så detta blev snabbt ett nytt favorit-recept. Jag kokade spagetti till och rev en lagom mängd med parmesanost ovanpå haha. Puss

_________________________________________________

ITALIENSKA KÖTTBULLAR I TOMATSÅS

4 personer

INGREDIENSER

500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad oregano
1 ägg
300 g spagetti
Salt & peppar
Parmesanost

Till tomatsåsen:
1 tsk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
800 g krossade tomater
1 tsk torkad oregano
150 ml rött vin

SÅHÄR GÖR DU

1. Lägg köttfärs, krossad vitlök, dijonsenap, ägg och oregano i en stor skål tillsammans med en nypa salt och peppar. Blanda ihop allting med hjälp av en gaffel.
2. Ta ca. en tesked av blandningen och rulla till små bollar med hjälp av händerna. Ju mindre köttbullar du gör ju snabbare och enklare går det att laga. Lägg köttbollarna på en stor bakplåt och ställ in dom i kylen under tiden du gör tomatsåsen.
3. Värm en stor kastrull på medelhög värme och tillsätt olivolja. Stek löken i ca. 3 minuter och tillsätt sedan vitlök och stek i ytterligare i ca. 1 minut. Tillsätt tomater, oregano och rött vin och låt det koka upp. Sänk därefter värmen och låt det sjuda i ca. 15 minuter tills såsen har reducerats. Smaka av med salt och peppar.
4. Lätt köttbullarna i kastrullen, så att dom täcks av sås. Låt det koka upp och sjuda i ytterligare 15 minuter.
5. Servera med spagetti och lite riven parmesanost.

12 thoughts on “RECIPE/ITALIAN MEAT BALLS IN TOMATO SAUCE

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *