RECIPE/RASPBERRY CAVES

Blev så himla sugen på att baka inför julafton så jag ställde mig och gjorde hallongrottor för första gången i lördags haha. Dom är så himla goda! Jag använde mig av en sylt som min svägerska har gjort, med hallon- och lime-smak. Mums mums! Gjorde i ordning och gav bort en burk med kakor till mormor på julafton, vilket hon alltid uppskattar att få. Puss

_________________________________________________

HALLONGROTTOR

22 stycken

INGREDIENSER

4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
200 g smör
1-2 dl hallonsylt

SÅHÄR GÖR DU

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det i mjöl-blandningen. Arbeta snabbt ihop det till en deg, gärna i en matberedare.
3. Paketera degen i en påse och låt ligga i kylen i 20-30 minuter, så blir den enklare att arbeta med.
4. Forma degen till valnötsstora bollar och lägg i muffinsformar på en plåt.
5. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
6. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

19 thoughts on “RECIPE/RASPBERRY CAVES

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *