LUCKA 21

Recepten är nog mina favorit-inlägg att göra i julkalendern, så idag kör vi på årets julkalenders sista! Om ni älskar saffran så rekommenderar jag er verkligen att baka dessa scones till frukost någon dag runt julafton. Det är så himla gott med en klick smält smör på! Puss

_________________________________________________

SAFFRANSSCONES

4 stycken

INGREDIENSER

100 g smör
0,5 g saffran
1 msk flytande honung
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
4 dl mjölk

SÅHÄR GÖR DU

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt honung och saffran, rör om och låt det svalna.
3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och matfettet och rör snabbt ihop degen.
4. Klicka ut degen i 4 högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och platta ut varje del till runda kakor. Dom ska vara ca. 15 cm i diameter. Vill du, så skåra varje kaka till 4 delar med en kniv.
5. Grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter. Låt dom därefter svalna på ett galler.
6. Servera med t.ex. färskost eller smör.

10 thoughts on “LUCKA 21

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *