LUCKA 18

Jag hittade ett recept på rödbetsgravade lax förra julen och har längtat efter att få prova att göra den sedan dess. När jag var yngre så tyckte jag inte om gravad lax, men på senare år har jag börjat älska det och nu gör jag dessutom min egen. Det ligger väl i generna, då min pappa också gör sin egen haha. Denna laxen blev så vacker (och god såklart)! Titta bara! Puss

_________________________________________________

RÖDBETSGRAVAD LAX

Ca. 6 personer

INGREDIENSER

1 kg färsk laxsida (med skinn)
0,5 dl salt
1 dl strösocker
10 hela svartpepparkorn
4 dillstjälkar
1 stor färsk rödbeta

SÅHÄR GÖR DU

1. Lägg laxsidan på en tallrik och kontrollera så att alla ben är dragna ur fisken.
2. Blanda samman salt, socker och grovt krossade pepparkorn.
3. Glid in kryddblandningen i laxen på båda sidorna och lägg den med skinnsidan ner mot tallriken. Strö dill över laxen och täck med en plastfilm. Jag la laxen i en plastpåse och förslöt den.
4. Låt laxen ligga i kylen i 1 dygn, och vänd på den ca. 4-5 gånger under detta dygn.
5. Riv rödbetorna grovt och täck hela köttsidan på laxen. Häll spadet över laxen igen och låt den grava i ytterligare 1 dygn.
6. Skrapa bort rödbetorna och skär laxen i tunna sidor med en laxkniv.

9 thoughts on “LUCKA 18

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *