RECIPE/GINGER BREADS

I samarbete med Lånemäklaren

I och med att julen står för dörren så tänkte jag dela med mig av olika recept som innefattar pepparkakor! Vem här tycker inte om pepparkakor? Räck upp en hand! Nej jag tänkte väl det haha, pepparkakor är ju en av dom bästa sakerna på julbordet! Framför allt med ädel-ost på toppen! Recepten nedanför är dom bästa recepten för pepparkakor under julen 2017 och dom är dessutom sponsrade med Lånemäklarens samlingslån, där man enkelt kan låna pengar. Hoppas ni gillar inlägget och dom goda recepten!

VARM CHOKLAD MED PAPPARKAKSSMAK

2 portioner

INGREDIENSER

4 dl mjölk
1 msk kakao
1 tsk pepparkakskrydda
2 dl vispgrädde

SÅHÄR GÖR DU

1. Värm upp mjölken och vispa ner kakaon och pepparkakskryddan.
2. Koka upp en liten stund, så att eventuella klumpar försvinner och drycken blir slät. Glöm inte att röra om!
3. Vispa grädden.
4. Häll upp chokladen i två koppar, toppa med grädde och sila över lite pepparkakskrydda.

VANLIG PEPPARKAKSDEG

200 pepparkakor

INGREDIENSER

4 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vatten
250 g smör
2 msk kanel
1 msk mald kardemumma
1 msk mald kryddnejlika
1 msk mald ingefära
1 msk bikarbonat
15 dl vetemjöl

SÅHÄR GÖR DU

1. Ta fram alla ingredienser och häll sirap, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och lyft bort kastrullen från värmen.
2. Dela smöret och lägg det i en bunke tillsammans med kryddorna. Häll över den heta sockerblandningen och rör om tills smöret har smält. Låt det sedan svalna till rumstemperatur.
3. Blanda mjöl med bikarbonat och rör ner det i smeten, som blir ganska lös. Den sväller upp sen. Arbeta ihop degen med en trä- eller plastgaffel.
4. Låt degen vila i kylskåpet, övertäckt eller inlagd i plastpåse, i ca. 1-2 dygn innan den bakas ut.

PEPPARKAKSTRYFFLAR

20 stycken

INGREDIENSER

25 g smör
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk glögg
10 pepparkakor

SÅHÄR GÖR DU

1. Skär smöret i mindre bitar och låt det bli rumstempererat.
2. Hacka chokladen i småbitar och lägg i en bunke.
3. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör om tills det blir en jämn smet. Tillsätt glöggen och vänd i smöret.
4. Häll upp i en form och låt det stelna i ett kylskåp.
5. Mortla pepparkakorna till smulor.
6. Forma kulor av tryffelsmeten. Rulla dom därefter i pepparkakssmulor och förvara dom i kylskåpet.

19 thoughts on “RECIPE/GINGER BREADS

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *