RECIPE/AUBERGINE AND MUSHROOM SOUP

Om det finns något som jag tycker om att både laga och äta under hösten så är det soppor! Jag har min jordärtskockssoppa (recept här) som är min favorit och som jag mer än gärna lagar lite då och då, och nu har jag nog hittat en till favorit att skriva upp på listan. Det enda negativa är att det är svårt att hitta färska kantareller under hösten haha…. Hoppas iallafall att ni gillar den! Puss

_________________________________________________

AUBERGINE- OCH SVAMPSOPPA

4 portiner

INGREDIENSER

1 aubergine
300 g trattkantareller (ca. 0,5 liter)
1 gul lök
3 msk smör
6 dl vatten
2 dl vitt maglagningsvin
3 dl vispgrädde
3 grönsaksbuljongtärningar
Salt och peppar

SÅHÄR GÖR DU

1. Tvätta av och skär auberginen i små tärningar, och gör likadant med svampen och löken.
2. Fräs aubergine, svamp och lök i smöret i en stekpanna och lägg sedan över det i en stor kastrull. Häll på vatten, vin, grädde och smula i buljongtärningarna. Låt soppan koka i ca. 15 minuter.
3. Mixa soppan med en stavmixer tills den blir slät och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med surdegsbröd och toppa soppan med knaperstekt bacon, parmesanost och persilja.

40 thoughts on “RECIPE/AUBERGINE AND MUSHROOM SOUP

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *