RECIPE/HOMEMADE CHOCOLATE ICE CREAM

I samarbete med Smakbox

För några veckor sedan blev jag otroligt sugen på att prova att göra min egen glass, vilket var perfekt då man fick en burk karamelliserad mjölk i den senaste boxen av Smakbox! Hur enkelt som helst, och otroligt gott! Puss

_________________________________________________

HEMMAGJORD CHOKLAD-GLASS

Ca. 1-2 liter

INGREDIENSER

1 burk Törsleffs Karamelisserad mjölk
100 g hackad mörk choklad (minst 70%)
1 msk flytande honung
5 dl vispgrädde

SÅHÄR GÖR DU

1. Rör samman mjölk, choklad och honung i en rymlig bunke. Vispa grädden separat och rör ner den i mjölkblandningen. Det ska bli en jämn smet.
2. Häll upp i en brödform och ställ i frysen i minst fyra timmar (men gärna över natten).
3. När det är dags för servering så ta ut formen och ställ den i kylen i ca. 30 minuter. På så sätt blir glassen lättare att arbeta med!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *