NÄTSHOPPING/SHOPPINGTIPS

När det kommer till att shoppa på nätet så har man ju sina klassiska favorit-sidor som man vanligtvis beställer ifrån. Att beställa från nätet är ju faktiskt så himla smidigt och enkelt men jag hade föredragit butik i alla möjliga fall. Då kan jag känna och klämma på materialet som plagget är gjort av ordentligt och prova det flera gånger innan jag bestämmer mig.

Jag tänkte dela med mig av några shoppingtips som jag själv försöker tänka på innan jag ska nätshoppa.

Vilka kläder kan jag matcha plagget med? Jag försöker alltid tänka ut minst två outfits som jag kan använda
plagget i, så att jag vet hur jag kan använda det när jag väl tagit emot det i brevlådan.

Behöver jag verkligen plagget? Eller har jag något liknande tidigare i garderoben? Det är väldigt lätt hänt att jag köper
plagg som jag redan har, t.ex. en grå t-shirt eller en stickat vit tröja. Köp därför bara det du verkligen älskar!

Även om det är billigt så är det inte gratis. Hittar man tre plagg som kostar 99:- vardera så brukar jag ofta tänka ”oj vad billigt, nästan inga pengar alls ju!”. Men när du väl lagt beställningen så har du betalat 350 kr, med frakt.

– Jag försöker alltid dubbelkolla hur returerna fungerar innan jag shoppar på en ny hemsida, om ifall det skulle vara något fel på plagget eller på storleken. Det blir aldrig roligt att få hem ett plagg som inte satt som man tänkte sig, och behöva lägga frakten x2 för det.

Prislappen är ju faktiskt inte det viktigaste. Om man hittar ett par skor, en jacka eller en snygg väska som man tror att man
kommer få bra användning för i flera år framöver så är det okej att lägga lite extra pengar på det och investera.

Kolla size-guiden på plaggets produktsida och mät din egen kropp. Och om du ligger mellan två storlekar, ta den större! Det
är alltid bättre med ett för stort plagg som du isåfall kan sy in än ett mindre som du knappt kommer få användning för.

Har ni någon speciell webshop som ni föredrar när ni ska nätshoppa?

nelly

En sida som jag oftast brukar beställa kläder ifrån är Nelly.com. Jag kommer alltid tillbaka till deras webshop tack vare deras enorma och grymma utbud – dom har ju verkligen allt! Budget, lyx, smink, heminredning, skor osv. Och något av det bästa är deras snabba leverans. Vid några tillfällen då jag beställt därifrån så har det bara gått några dagar tills paketet har dumpats i brevlådan.

Vad är viktigt på en hemsida för er när ni webshopar?

Självklart tycker jag att det är viktigt att webshopen ser professionell och seriös ut, annars är inte designen så jätteviktig för mig. Ett stort plus i kanten är om returerna är fria och enkla att genomföra och att utbudet är stort; både överviktiga som underviktiga, män och kvinnor som barn, skor, väskor, kläder, heminredning. Det ökar populariteten en hel del.

Häromdagen hittade jag en hemsida som heter Smelink, som har gett några tips på hur man allra bäst kan driva sin webshop HÄR. Jag som läste både medieproduktion och webbdesign under tre år på gymnasiet tycker faktiskt det är väldigt intressant att läsa om. Tänk om jag själv vill öppna en webshop i framtiden, då är jag väl medveten om vad jag ska tänka på ;)

3 thoughts on “NÄTSHOPPING/SHOPPINGTIPS

  1. bra tips! är lite ”rädd” för näthandel då jag alltid väljer fel strl när man inte kan prova. Men det är ju såå bra och såå snygga saker!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *